Categoriën
De sociale ontdekking
Archief

Alles is Andes

We zweten en we lijden pijn. De zon brandt op onze tere huidjes. De spieren in onze benen branden. Er lijkt verzuring op te treden omdat ze niet meer gewend zijn om zo hard te klimmen. We weten allebei niet of we het gaan redden. We hebben het zwaar. We hebben het heel zwaar. Liters vocht verslinden we. Bijna hebben we niet genoeg. Zoveel wordt er van onze lijven gevraagd. Zoveel vragen wij van onze lijven. Zullen we kappen?

Nee, natuurlijk niet! Want ondanks alle fysieke moeite zijn we volledig in ons element. We zijn in de Andes. Om ons heen. Overal de Andes. En elke minuut genieten we van wat we zien. De quebrada van Humuhuaca is wonderschoon. Het landschap is terra cotta gekleurd en de bergen tonen een palet van kleuren. Roze, rood, grijs, groen afgezet tegen een helderblauwe lucht. En daar fietsen WIJ doorheen. Kan het nog mooier?

Ja, dat kan! Onze eerste aanblik van het plaatsje Purmamarca zet de pracht kracht bij. Alles is gebouwd met natuursteen, leem en hout. Het lijkt 1 geheel te vormen met de 7 kleurige heuvels die het dorp omringen. Hier doen we het voor. Dit is de reden dat we op de fiets zitten. Voor ons gaat er niets boven het moment dat we uitgeput, bezweet en volledig gemangeld een droom inrijden!

Comments are closed.