Categoriën
De sociale ontdekking
Archief

Bussen naar Bahia Blanca

Genoeg is genoeg! Na gisteren hangen we Mien aan de wilgen. Tijdelijk! We gaan vandaag met de bus naar Bahia Blanca, een grote stad aan de oostkant van Argentinië. Vanaf daar zien we wel weer verder.

Wat is het geval? Fietsen over ruta 22 is geen feest. Sterker nog het is levensgevaarlijk omdat wij, als fietsers aan de onderkant van de verkeersvoedselketen hangen. Vrachtwagenchauffeurs remmen niet af en wijken niet uit. En helaas gaat het hier niet om eentje maar om velen want ruta 22 is druk. Het is de verkeersader tussen oost en west. Voortdurend duiken we de onverharde berm in om daar weg te zakken in de kiezels of glippend door te rijden langs de weg. Het is heel inspannend en heel vermoeiend.

Het ergste is nog dat ons meewind was beloofd! Op basis van dat gegeven hebben we de route gepland en gedacht dat we makkelijk een aantal héle lange dagen konden maken. Maar ja, niets is minder waar. Een koudefront heeft het weerbeeld doen omslaan. De wind die al maanden en maanden uit het westen komt, dezelfde wind waar we al net zolang tegen in hebben gefietst, kwam gisteren en eergisteren en vandaag uit het oosten. Recht onze snoet in. Dus, was maar één ding mogelijk: we gaan met de bus!

Comments are closed.