Categoriën
De sociale ontdekking
Archief

Cultureel uitje

De verleiding is altijd erg groot om bij aankomst na een stuk op de fiets, te douchen, te eten, beetje rond te lopen, boodschappen te doen en dan weer terug te gaan naar de kamer. Meestal is het dan ook al wat later op de dag en gaan we al weer richting bedtijd aan.

Wel is het zo dat hoe korter de fietsdag is; hoe meer tijd en energie we hebben om andere dingen te doen. Dat betekent meestal dat we wat langer rondlopen en dat we ergens neer zijgen om lekker te lezen/achter laptopje te zitten. Van iets cultureels komt meestal niets.

Nu we vandaag in San Antonio de Areco zijn, het gaucho-dorp in de buurt van Buenos Aires vond ik het tijd om ons patroon eens te doorbreken. Dus na onze uitgebreide en heerlijke lunch met rode wijn besloten we om naar het plaatselijke museum te gaan.

Inmiddels was het 3 uur en deed het zonnetje goed zijn best. Het museum ligt aan de rand van het dorp op een afstand van – pak ‘m beet – 700 meter. Maar ondanks deze afstand kwamen we behoorlijk bezweet aan. Maar ja, je wil wat van de gaucho-cultuur oppikken of je wilt het niet!

We betalen onze 10 pesos per persoon, horen dat er een gedeelte dicht is vanwege renovatie en staan 10 minuten later weer buiten. En dan hebben we het nog gerekt. Er was behalve een paar hele oude leren overlaarzen niet veel te zien. Niet gek wanneer het gedeelte dat gerenoveerd wordt het deel is waar het meeste te zien is (denken we).

Gelukkig is de afstand maar 700 meter dus snel doken we een café in. Om daar net zoals altijd neer te zijgen met iets te lezen en het computertje.

Toch maar weer het computertje - San & Ellu op Lien Masjien

Toch maar weer het computertje

Comments are closed.