Categoriën
De sociale ontdekking
Archief

De verzamelde pers van Alberti

Zo in de laatste fietsdagen maken we nog eens wat mee. Vandaag kwamen we aan in Alberti, een stadje op zo´n 190 kilometer van Buenos Aires. We waren vroeg want vroeg begonnen om het drukker wordende verkeer zoveel mogelijk proberen te vermijden. Op ons gemakje gingen we bij een hotelletje kijken en terwijl ik stond te wachten, werden we gestrikt voor een interview met de plaatselijke tv. Met bezwete gezichten met zwarte vegen en resten zonnenbrand vertelden we over onze ervaringen in Argentinië.

Het interview was nog maar net over, we stonden nog wat na te praten, of we werden gevraagd om mee te gaan naar het stadshuis om de burgermeester te ontmoeten. Wij met Mien achter de vrouw van het gemeentehuis aan. Bij het gemeentehuis werden we als sterren ontvangen. Door de secretaris van de burgermeester, door een gedeputeerde van de provincie van Buenos Aires en door velen anderen. Terwijl we aan het wachten waren op de burgermeester werden we ook nog geïnterviewd door de radio én werden we op de foto gezet voor de plaatselijke krant. De ontmoeting met de burgermeester was het sluitstuk.

Daarna gingen we naar een hotel. Onze plaatselijke beroemdheid was duidelijk nog niet in alle lagen van de bevolking doorgesijpeld. Geen VIP-behandeling daar: voor Mien was binnen geen plaats. Ze moet net als alle andere gewone fietsen gewoon buiten staan!

Comments are closed.