Categoriën
De sociale ontdekking
Archief

Een andere ruta 14

Vandaag was een andere fietsdag dan de anderen!

Ineens heeft Ruta 14 geen vluchtstrook meer. Dat betekent voor ons dat we de weg moeten delen met al het andere verkeer. Best (in)spannend. Er waren momenten dat we de berm in moesten rijden omdat er van beiden kanten zwaar verkeer aankwam maar verder ging het vandaag eigenlijk erg goed. De drukte viel alles mee.

Anders was ook het landschap. Nog steeds erg agrarisch maar door het ontbreken van de vluchtstrook lijkt het alsof de weg er mooier inligt. Het voelts zo minder als een snelweg en meer als fietsen in de natuur

Ook de wind was anders. Eigenlijk: de windrichting was anders. In plaats van volop in onze snoetjes, hebben we hem bijna de hele tijd in de rug gehad. Dat maakt een groot verschil. We vlogen af en toe over de weg. Als we niet zo af en toe van de weg af hadden moeten gaan dan waren we binnen 3 uur in Chajari geweest.

Nieuw voor ons was een blokkade van ruta 14. Een blokkade van allemaal mannen die graag willen werken. Van mannen die door de crisis in Argentinië werkloos zijn geraakt. Toen we de blokkade passeerden, werden we beogeld en befloten maar al snel waren wij niet interessant meer. Ze gingen weer terug naar de harde realiteit van de dag!

Comments are closed.