Categoriën
De sociale ontdekking
Archief

Een goed begin is het halve werk

Na jaren van uitzicht op de Torres del Paine op het bureaublad van mijn computer was het eindelijk zover. Op oudejaarsdag reden we van El Calafate, Argentinië naar het park in Chili met prachtig weer zodat we op grote afstand reeds de Torres del Paine konden bewonderen.

Het mooie weer bleef aan waardoor we ook toen we in het park aankwamen de Torres nog steeds konden zien. Mijn dag kon al niet stuk, maar nu helemaal niet meer! Pas toen we met onze wandeling naar campamento Torres begonnen, trok het dicht. Halverwege de tocht begon het zachtjes aan te regenen. In lichte drupregen zetten we de tent op en installeerden we ons IN de tent op onze stoeltjes met slaapzak om ons heen. Inmiddels regende het harder en was het ook wat kouder geworden.

In een regenluw moment besloten we om ook nog heen en weer te lopen naar het uitkijkpunt met zicht op de Torres. Met regenpakken aan klauterden we naar boven. Vooral het laatste stuk was voor ons moeilijk te begaan maar na dik een uur stonden we op het punt waar je de Torres in volle glorie kan bewonderen. Halve glorie moet ik zeggen want door de bewolking waren ze maar voor de helft te zien. Maar ondanks dat was het een fantastisch moment. Het is een geweldige plek om te zijn…. op oudejaarsdag.

Terug ging wat moeizamer want natuurlijk was het weer meer gaan regenen maar nog steeds hadden we het heel erg naar ons zin. Terug bij de tent was het tijd voor avondeten. In de regen, zittend op koude stenen met koude konten vielen dikke druppels in ons pastaprutje. Met warme thee proostten we op het nieuwe jaar dat in Nederland al begonnen was en op onze moeders. Met tranen omdat dit zo’n moment was dat we ondanks vies weer, kou en het gemis van de moeders intens maar dan ook intens aan het genieten waren! Een betere manier om het nieuwe jaar te beginnen, kunnen wij voor onszelf niet bedenken.

Gelukkig nieuwjaar allemaal!

Comments are closed.