Categoriën
De sociale ontdekking
Archief

Een impressie van het leven van mijn Beepje in Bonnie; door Ellen

Het is dag 6 en vanochtend waren er voor het eerst wat tranen in verband met het alweer naderende afscheid. Maar die zijn weer weg want we genieten nog even samen verder! Wat was het een goed idee van vriendin SuusVe om niet pas in juli maar al heel snel eens te gaan kijken hoe San het heeft & leeft in Bonnie……

Zo word ik al de hele week van hot naar her door deze wereldstad ”gesleept”. Ik herken straten en gebouwen van ons vorige verblijf maar San beweeegt zich als een ervaren porteña (moderne vrouw uit Buenos Aires) door de vele wijken. San vraagt: ”welke kant zullen we opgaan?” en na mijn vragende blik -geen idee waar ik ben-, schieten we links of rechts een straat in en zigzaggen naar onze bestemming.

Ook het ingewikkelde openbaar vervoer systeem met 3 bussen nummer 168 die allemaal een andere route rijden, hebben geen geheimen meer voor mijn Beep. We eten in ”leuke tentjes” in de buurt en drinken koffie op ”haar favoriete terrasje bij Origen in San Telmo”.

Maandagochtend ging ik mee naar Spaanse les bij José en ‘s avonds keken we La Ley y el Orden om ons Spaans te oefenen. Hoogtepunt was gisteravond: voor het eerst sinds jaren zag ik San weer eens ouderwets in actie; bij Top Minc, een potje ”tenis de mesa” om je vingers bij af te likken! Met al deze beelden kan ik wel weer even vooruit straks alleen in Utrecht………..

Comments are closed.