Categoriën
De sociale ontdekking
Archief

Eervolle vermelding

Er zijn niet veel van die plekken waar we ons helemaal goed voelen maar El Alemán in Barreal behoort zeker tot deze categorie. De aankomst alleen al was hartverwarmend. Niet alleen voor ons, de gasten maar ook voor de mensen die ons vanuit Rodeo met de 4×4 er naar toe hadden gebracht. We moesten vooral gaan zitten voor een kop koffie en voor broodjes met paté.

Toen we eenmaal gesetteld waren in het enige en prettige appartement (een echte woning met aparte slaapkamer) begon daarna het grote genieten. Barreal ligt als een groene oase tussen de voetheuvels van de Andes en de besneeuwde bergtoppen van het Andeshooggebergte in. Een genot om naar te kijken, wanneer we weer eens voor een wandelingetje door het dorp gingen.

Teruggekomen bij El Alemán was het meestal tijd voor iets. Tijd voor het ontbijt met vers fruit, vleeswaren en marmelade of tijd voor het middag- of avondeten met een malse biefstuk, verse groente en wijn. Of goulash. Of een dikke rookworst met zuurkool en mosterd. Culinaire verwendagen waren het.

Wat het compleet maakt, is de hartelijkheid van Perla en Bernd. Perla deed ons wasje even. Bernd regelde een fantastische lift voor ons naar Mendoza. Wij hoefden nergens om te vragen. Het gebeurde allemaal vanzelf. Niet voor niets een eervolle vermelding voor El Alemán.

Comments are closed.