Categoriën
De sociale ontdekking
Archief

Misdaad & Mysterie

Elke dag gebeurt er wat. Gisteren is er nog een vakbondsman neergestoken. Ze dachten eerst dat een oude man het had gedaan. Maar iemand had zijn pistool gestolen. Om hem de schuld in zijn schoenen te kunnen schuiven. Uiteindelijk blijkt, zoals het gaat in de wereld, dat een machtige bankier de grote schuldige was. Omgebracht om geld.

Vandaag zal het wel weer iets anders zijn. Maar we zijn inmiddels bekend met de politiemannen en we vertrouwen erop dat ze het tot een goede oplossing zullen brengen. Gelukkig lijkt het rechtsysteem niet zo corrupt te zijn als wij denken en worden mensen daadwerkelijk veroordeeld en gestraft.

Ondertussen dragen wij ons steentje bij. Urenlang buigen we ons over wereldse vraagstukken en grote raadsels. Af en toe raadplegen we het Internet voor extra informatie. Anders komen we er he-le-maal niet uit. Ja, we moeten wat om de tijd te door te brengen. Beter nuttig te zijn dan in ledigheid de dagen te vullen, toch?

Nog 9 uur moeten we wachten op onze volgende misdaad. Een uur erna volgt er nog één. We kijken er naar uit. Naast griep zijn we bevangen door een verslaving. Verslaafd aan Law & Order én aan de thuis-verzamelde puzzels uit Vrij Nederland.

Comments are closed.