Categoriën
De sociale ontdekking
Archief

Niet geschikt voor vegetariërs

Al een keer eerder was ik er twijfelend voorbij gelopen. Zal ik nu wel of zal ik nu niet? Toen ik het pakketje echter van dichtbij bekeek, legde ik het snel maar weer terug om door te lopen naar de zuivelafdeling.

Vandaag bleef ik er weer stilstaan. De vitrines lagen voller dan eerder omdat de vrachtwagens weer gewoon hun weg naar de winkels kunnen vinden. De boeren staken immers niet meer. Dus, zou je denken dat de toename in onappetijtelijkheid me er voorbij zou laten rennen.

Maar de gedachte eraan – klaargemaakt en wel, vanzelfsprekend – deed me stoppen. Ik pakte het pakket met 4 stuks, bekeek het en ik legde het weer terug. Toen ik het nogmaals pakte lag het pakketje voordat ik het wist in mijn winkelwagen.

Thuisgekomen deed ik er 3 in de vriezer en bewaarde ik de vierde voor mijn avondmaaltijd. Het beethouden ervan voelde zeer onaangenaam dus bijna had ik ze in de prullenbak gegooid maar de gedachte “als het niet lekker is vanavond dan gaan ze alsnog weg” redde ze van wat in het Spaans zo treffend basura heet.

In een speciale pan bereidde ik mijn proefexemplaar. Aan beide kanen droop er van alles en nog wat uit. Omdat ik het velletje er om heen beschadigd had bij het separeren van deze met die in de vriezer. De twijfel was er nog steeds. Maar naarmate het vuur zijn werk deed, de uitjes en de courgette er mee bakten, begon ik er steeds meer in te geloven dat ik een goed resultaat op tafel zou gaan zetten.

En dat klopt. Ondanks dat het ook gebakken er onaantrekkelijk uit blijft zien, heb ik een lekkere maaltijd gehad! Courgette, uitje, aardappeltjes en ………! Ja, wat eigenlijk? Zie jij wat het is?

Comments are closed.