Categoriën
De sociale ontdekking
Archief

Ping Pong: the day after

Mijn lijf is stijf en moe. De reden is dat ik gisteravond 2 uur lang getafeltennist heb. Iets dat ik al vele vele jaren niet meer heb gedaan. Dat ik me zo voel, is dus niet zo heel gek. Dat ik het een heerlijk gevoel vind ook niet. Ik zal je uitleggen waarom:

Het is een heerlijk gevoel omdat dit meer omvat dan alleen een paar uurtjes sporten. Zo was dit voor mij gisteren de redding van een suffe dag. Want wederom gingen mijn lessen niet door en wederom hoorde ik dat pas toen ik netjes gekleed en met mijn goede gedrag aan de balie stond bij mijn studente. Toen ik bij een bezoek aan ETS op de valreep ook nog hoorde dat a.s. woensdag een vrije dag is (Dag van de Arbeid) zakte de moed me enigszins in de schoenen: pas volgende week vrijdag heb ik dus mijn eerste les. Dat is ver weg voor iemand die staat te popelen om eindelijk eens te beginnen met werken!

Een beetje hangend en surfend, bracht ik mijn dag verder door. Ik was nog wel gaan frustatielunchen maar verder dan dat kwam ik niet. Bijna was ik ook thuis gebleven omdat ik de reis er naar toe (en dus ook weer terug) toch wel erg spannend vond. Gaan tafeltennissen, betekende namelijk dat ik voor het eerst iets zou gaan ondernemen op de avond, terwijl het donker is. Daarvoor had ik nog geen enkele reden gehad om ‘s avonds naar buiten te gaan (behalve even naar de overkant om palitos, een soort chipjes, te halen).

Via een geweldige website (als ie werkt) had ik uitgevonden hoe ik er moest komen met de bus. De trip er naar toe zou ongeveer een uur in beslag nemen (vandaar dat ik het een reis noem want zolang doen Ellu en ik er ook over wanneer we “helemaal” naar mijn moeder in Leiden toegaan). Praktisch voor de deur kon ik de eerste bus pakken om vervolgens over te stappen op een 2e bus die op korte afstand van de club een halte heeft. Toen ik zag waar ik over moest stappen, kreeg ik acuut een droge mond, brak het zweet me uit en voelde ik de spanning in mijn lijf. De overstap was precies op een plek in Buenos Aires, die bekend staat als een plek die je beter kan mijden in het donker én als vrouw alleen: het busstation van Constitución. Gelukkig was het nog vroeg op de avond dus er waren genoeg mensen in de buurt en na enig gezoek vond ik vrij snel de halte van de volgende bus. Eenmaal in de bus duurde het toch nog even voordat ik mijn angstige gevoel helemaal kwijt was. Maar het lukte me wel (en ook nu weer door te focussen op mijn ademhaling en me te ontspannen)!

Op de club werd ik verwelkomd door de eigenaar, Fernando Minc. Hij vertelde over wat hij deed (Leuk, hij is trainer van de nationale selectie van gehandicapte tafeltennissers), hoe het tafeltennis in Argentinië is georganiseerd en hij informeerde naar mijn tafeltennisgeschiedenis. In korte tijd had ik zo al meer Spaans gesproken dan ik in al die weken bij elkaar heb gedaan. En naast het Spaans spreken, kon ik ook zonder problemen aansluiten bij de groep en bij de tafeltennistraining.

Na 2 uur was de training afgelopen. Niet alleen werd ik meteen uitgenodigd om een keer mee te gaan eten (parilla), een vrijdagavondtraditie van een aantal mensen uit de groep, ook regelde Fernando voor me dat ik deze keer met iemand mee terug kon rijden naar San Telmo. Echt geweldig! De rit terug betekende een volgende onderdompeling in de wereld van het Castellano en een blik op Buenos Aires rond middernacht.

En zo hebben 2 simpele uurtjes tafeltennis me meer gebracht dan ik ooit had kunnen denken. Het was met recht een enorm geweldige ervaring. Vandaar dus: dat heerlijke gevoel en dat ik er vanochtend dan zo uitzag, ach!

Comments are closed.