Categoriën
De sociale ontdekking
Archief

Prachtige dagen, een indruk

Met Gastón en zijn (kleine) 4×4 reden we over een behoorlijke gravelweg naar het natuurpark Iberá. We reden een geweldige tijd tegemoet. Ons pakket bestond uit slapen in een cabaña van rancho Iberá Porá, ontbijten in de comedor (eetkamer) van deze rancho, lunchen en avondeten bij Silvia en Jorge, 3 excursies en transport naar het park en van het park naar Posadas.

In het park ligt aan de lagune het dorpje Colonia Pelligrini. Van daaruit wordt alles georganiseerd. Allemaal heel kleinschalig en heel knus. Iedereen kent iedereen. We voelden ons er vanaf het eerste moment welkom. Vooral ook door de enorm gezellige rit met Gastón, die in een lager tempo uitgebreid met ons heeft zitten kletsen.

Helaas hadden we de pech dat er op de dag van aankomst een storm uitbrak. Met onweer en bakken met regen veranderde Colonia Pelligrini in één grote modderpoel. Onze voeten zijn goed geschrubt, zeg maar. Maar gelukkig was het de dag erna de hele dag droog en konden we alsnog alle 3 excursies doen.

Iberá, dat schitterend water betekent, is een prachtig natuurreservaat. Denk aan de Everglades, vermengd met de friese meren. Met dramatisch mooie bewolkte luchten keken we vanuit ons bootje uit over waterbloemen en geklusterde drijvende eilandjes van riet, gras en lage struikjes. In het water en op de kant werden we voortdurend verrast door weer een kaaiman en weer een kaaiman. Het gebied is er mee bezaaid. Capybara´s graasden in het gras. En de verschillende soorten vogels waren niet te tellen. Van groot naar klein met een rood kopje of een gele buik. Omdat vanwege het slechte weer alle excursies op dezelfde dag waren, hebben we in de middag in totaal 6 uur op het water gezeten. We hebben ons geen minuut verveeld.

Door de regen was de weg naar Posadas, die veel slechter is dan de weg naar Mercedes, nog slechter geworden. Maar Gastón, de schat, heeft met man en macht ervoor gezorgd dat we alsnog mét Mien vandaag naar Posadas konden. Gastón is één voorbeeld van de vriendelijkheid die we in Colonia Pelligrini zijn tegengekomen. We hadden dit park bijna laten liggen omdat het in onze oorspronkelijke plannen behoorlijk uit de route lag. Maar wat zijn we blij dat we onze plannen hebben veranderd en dat we de mogelijkheid hebben gehad om dit geweldige natuurreservaat van dichtbij te zien! Een aanrader!

Comments are closed.