Categoriën
De sociale ontdekking
Archief

"Roken is dodelijk"

Buenos Aires staat blauw van de rook! De reden is dat een aantal boeren in de Delta ten noorden van de stad hun landerijen in de fik hebben gestoken. De wind doet zijn werk en blaast de rook over grote afstand de stad binnen.

Alles is ontregeld omdat op vele plekken de zichtbaarheid bijna tot nul is gereduceerd. Wegen zijn afgesloten, lange afstandsbussen rijden niet en het vliegveld is gesloten. Ik schrok me kapot toen ik dat las; mijn liefje komt immers overmorgen aan in Buenos Aires. Gelukkig blijkt het om een ander vliegveld in de stad te gaan. Over Ezeiza hangt geen rookgordijn.

Ondertussen loop ik te knijpen met mijn ogen, voelt mijn keel wat rauw aan en is ademhalen ongemakkelijk. Op het nieuws wordt aangegeven dat de rook niet giftig is en daar ga ik dan ook maar van uit. Hoe dan ook; vervelend is het wel. Vooral ook de brandlucht die alles maar dan ook alles penetreert.

Al meer dan 10 jaar ben ik gestopt met roken, mede vanwege de schade die roken kan toebrengen aan mijn gezondheid. Wat ik me afvraag is wat dit incident mijn mooie schone longen aan zal doen. Veel goeds zal het niet zijn!

Comments are closed.