Categoriën
De sociale ontdekking
Archief

Saai?

Al weer een dag of 5 fietsen we op de vluchtstrook van ruta 14. Ruta 14 is een snelweg. Wel een ander soort snelweg dan wij in Nederland gewend zijn maar toch, een snelweg. Eigenlijk is het meer een provinciaalse weg waar met snelwegsnelheden gereden wordt. Heel druk is ie niet maar om nou te zeggen dat het een rustige weg is, klopt ook niet. Vele (vracht)auto´s passeren ons (op een veilige afstand) en elkaar. Ondanks dat het verkeer soms vreemde inhaalmanouvres onderneemt, hebben we wat betreft rijveiligheid niets te klagen. De vluchtstrook is min of meer van ons! Echter, het fietsen over de vluchtstrook door het uitgestrekt agrarisch gebied spreekt ons niet heel erg aan. Er verandert weinig. We zien steeds hetzelfde. En de kleur is altijd ….groen!

De plaatsen die we aandoen, zijn prettige plekken waar het leven in een relaxt tempo geleefd lijkt te worden. Vaak is een plein hét punt waar alles om draait. Een hotel is meestal aan of in de buurt van het plein en voor een restaurant hoeven we ook niet ver te lopen.

Fietsen, fietsen. Elke dag weer in volle vrijheid op de fiets met als enige doel een plaats waar een hotel staat om te overnachten. Dag na dag van groene vergezichten met een frisse wind die om onze hoofden waait. Bij aankomst pauzeren we van het fietsen met een goede maaltijd én vaak met een lekker flesje wijn.

Ondanks alle luxe hebben we zin in een meer inspirerende omgeving. De plannen gaan veranderen. Ruta 14 gaan we af. Hoe het er precies uit gaat zien, weten we nog niet. Saai is het voor ons eigenlijk nooit!

Roze lepelaars

Comments are closed.