Categoriën
De sociale ontdekking
Archief

Waar gaan we heen?

Nu de rustdagen in Córdoba bijna om zijn, komt de planning van onze volgende etappe in het vizier: de route naar Mendoza.

Gewapend met de kaart van Argentinië van Proyecto Mapear in het softwareprogramma MapSource hebben we gepuzzeld en gesleuteld aan een route die haalbaar is.  En uiteindelijk hebben we er één gevonden. Gaat het niet linksom dan gaat het wel rechtsom. Letterlijk!

Ondanks deze mooie gratis kaart voor de gps hebben we er toch ook weer papieren kaarten bij gekocht. Niets lekkerders dan kaart staren bij elke stop en op de gps gaat dat wat moeilijk. Gelukkig heb je hier de ACA, de Argentijnse variant van de ANWB. Twee kaarten rijker kwamen we het kantoor uit.

De afgelopen dagen in Córdoba waren sowieso de dagen van nadenken over de planning met de vraag in ons hoofd is Bariloche haalbaar? En ja, dat is het. Toen kwam het idee om niet helemaal naar Bariloche te fietsen maar tot San Martín de Los Andes. In één keer hadden we daardoor ruimte in de planning. En dat is altijd beter dan het op de dag precies te plannen.

Inmiddels hebben we de meest luxe bus terug naar Buenos Aires geboekt. Op 2 februari komen we er aan. Tot die tijd kunnen we lekker fietsen, en veel. Er gaat vanaf nu – met plezier – gewerkt worden. Hoewel …….. morgen een dag van maar 40 km naar Alta Gracia. Waarom? Omdat het kan!

ACA, de ANWB van Argentinië

ACA, de ANWB van Argentinië

Comments are closed.