Categoriën
De sociale ontdekking
Archief

We zijn begonnen

Eindelijk was het dan zover. Onze fietstrip door Argentinië kon gaan beginnen. Na eerst in stijl afscheid te hebben genomen middels een kopje koffie bij café Plaza Dorrego lieten we met veel warme gevoelens San Telmo achter. Het was een spannend begin want onze straat, Defensa, is smal en met van die gladde keien. Er rijden veel taxi`s en bussen die elkaar gerust proberen in te halen. Gelukkig was het zaterdag dus het verkeer viel alles mee. Na 7 weken fietsloos te zijn geweest, was Mien weer erg zwaar. Slingerend reden we richting de veerboot die ons naar Uruguay zou brengen. De overtocht ging probleemloos. Voordat we het wisten, waren we in Colonia, Uruguay. Een totale afstand van maar liefst 4 kilometer fietsen!

Vandaag begon het fietsen pas echt. Het was makkelijk om de weg te vinden en de weg zelf was goed. Het probleem lag meer bij ons. Onze fietsconditie is behoorlijk minder geworden waardoor we grote moeite hadden om 80 kilometer te fietsen. We hadden vandaag eigenlijk nog verder gewild maar onze lijven wilden niet meer. Vooral ook omdat het na de eerste 20 kilometer behoorlijk op en neer is gegaan. Dáár hadden we he-le-maal niet opgerekend.

In Carmelo hebben we het duurste hotel genomen (van 33 USD). Allebei hadden we een sterke behoefte om een goede middagdut te doen. In een goedkoop hotel dat we hier gezien hebben, hadden we niet eens met z`n tweeën in het bed gekund en was het toch wel enigszins ranzig. Een kamer om de nacht door te brengen, meer niet. We merken dat we omdat we weten dat we het ons kunnen veroorloven dan toch wel gaan voor iets meer luxe. De dagen van 2 gulden voor een rattenhol in India hebben we definitief achter ons gelaten. En trouwens, we hadden vandaag nog maar 1 dollar uitgegeven.

We hebben onszelf op een ijsje getrakteerd. Dat lijken vele mensen hier op zondag ook te doen. Veel mensen wandelen hier door de hoofdstraat. Of stellen maken op een brommertje a la de Puch een ritje. Regelmatig passeert een oude Ford of een oude Peugot uit de jaren 60. Niet omdat ze hier zo dol zijn op old timers of classics maar puur uit noodzaak, zo lijkt het. Mijn inschatting is dat 1 op de 3 auto´s een oude auto is van tientallen jaren terug.

Dat we in Uruguay zijn realiseren we ons nog nauwelijks. Dat we weer fietsen wel. Onze lijven zijn moe en we zijn lichtelijk verbrand. Maar ondanks dat: wat is het weer heerlijk om in beweging te zijn.

Comments are closed.