Categoriën
De sociale ontdekking
Archief

Mercedes Sosa

is vanochtend overleden. We hoorden het bericht net pas en zijn er behoorlijk van ontdaan.

Met haar prachtige stem en haar mooie songs raakt zij ons tot in het diepst van ons hart, brengt ze ons vaak tot tranen of laat ze ons meezingen waarbij we door de passie haast overweldigd worden.

Zij staat ook voor mijn relatie met Ellu want via oude  cassettebandjes bracht Ellu Mercedes in mijn leven. En ze staat voor de band met Jits. Mijn eerste en laatste concert van Mercedes heb ik samen met Jits & Ellu gezien. Mercedes is verweven in mijn leven en werd dat meer toen haar geboorteland voor ons één groot feest was. Zo werd Argentinië ook een beetje van ons.

Steeds vaster kwam ze in mij te zitten toen ik voor Jits tijdens haar verblijf in het ziekenhuis toch ook nog Mercedes op haar Ipod zette, en dat ze vertelde dat toen ze Mercedes hoorde ze zo aan mij moest denken. En dat ik op Jits haar begrafenis het lied Todo cambia liet draaien. Een lied zo mooi gezongen en met zoveel betekenis voor mij, voor Jits, voor Ellu.

We hadden haar nog graag een keer horen zingen. We hadden gezien dat een concert in Groningen was afgezegd. We hadden al gezegd dat het ons niet zou verbazen. Ja, Mercedes Sosa, MERCEDES SOSA IS OVERLEDEN!

Comments are closed.