Categoriën
De sociale ontdekking
Archief

Slenteren in Barcelona

Net terug van een paar heerlijke dagen in Barcelona. Wat een wereldstad! Mijn vierde bezoek en weer werd ik door de stad gegrepen. De stad is een ideal mix van strand, cultuur, shoppen en genieten.

Deze keer was ik er met Marijanne en Archana. Voor Marijanne haar 2de bezoek na ongeveer 30 jaar en voor Arch de eerste keer. Voor de één dus veel veranderd en vergeten en voor de ander helemaal nieuw. Voor mij was het nog vers want ik was er nog met Ellu met de Kerst in 2007.

Met een apartementje in Barceloneta kan het bezoek al bijna niet meer stuk. Oké, het was een klein apartement met een douche waar je nauwelijks je kont kon keren en met een 2-persoonsbed waar Marijanne en Archana maar nauwelijks in pasten. Maar het was er ook één met air conditioning! Heel welkom want het was bloedheet in Barcelona de afgelopen dagen.

We hebben 3 dagen gelopen en gelopen: naar la Sagrada Familia – nog steeds niet af  🙂 – en Parc Guëll. Via de Ramblas naar casa Batlló en la Pedrera en slenterend door de oude stad, genietend van de sfeer en van de leuke winkeltjes.

Voor mezelf genietend ook van de herinneringen aan Barcelona met Jits. Twee keer zijn we er met elkaar geweest. En wat hebben we het er naar ons zin gehad. Dus nam ik Marijanne en Arch mee naar het favoriete plekje van Jits en mij in Barceloneta. En konden we er, net als toen ik met Ellu naar dat favoriete plekje wilde, geen tafeltje buiten krijgen want inmiddels moet je ‘s ochtends bellen om er ‘s avonds te kunnen eten.  Blijkbaar hadden Jits en ik er destijds een neusje voor.

En zo werd de trip naar Barcelona een heerlijke trip van herinneringen en nieuwe herinneringen in de maak. Wat was leuk om er eerst te zijn met lieve Jits, daarna met mijn beepje Ellu en nu met mijn lieve zus Marijanne en haar dochter Arch.

Comments are closed.