Categoriën
De sociale ontdekking
Archief

Behang

Ons kleine hondje heeft al duidelijk een eigen wil. Op bepaalde momenten daagt hij ons uit en zoekt hij zijn grenzen op. Dan staat hij ineens op de vierde tree van de trap, hangt hij met zijn volle gewicht in de gordijnen of springt zonder pardon op de bank. Dat zijn dingen die hij de meeste tijd niet doet maar elke dag heeft hij wel zo’n moment.

Vooral dan is het zaak dat we boven hem blijven staan omdat hij anders figuurlijk maar ook letterlijk bij het uitlaten een loopje met ons neemt. Wij moeten de controle blijven houden. Dat is niet altijd makkelijk. Vooral na twee nachten waarin hij ons ongeveer om het uur met zijn gepiep wakker heeft gemaakt. Niet omdat hij aandacht wil maar omdat hij heel erg nodig moet poepen en zijn eigen bench niet wil bevuilen. De eerste keer dat wij zijn gepiep genegeerd hadden, kon hij het niet meer ophouden en heeft hij zijn behoefte op zijn eigen plekje moeten doen. Hij was er behoorlijk van overstuur. Dus hebben we hem elke keer als hij weer ging piepen naar buiten gelaten al waar hij meteen zijn behoefte deed.

Maar ook daar probeert hij zijn voordeel uit te slaan dus heeft hij deze nacht ook twee keer gepiept terwijl hij niet moest. Dat is dus aandacht die we hem niet willen geven want voordat we het weten hebben we een jankende hond in huis. Maar ja, hij is écht aan de race-kak en moet steeds écht heel nodig. Dus wat doe je dan hè?

Zo af en toe worden we wanhopig van hem en plakken we hem het liefst achter het behang. Vooruit, omdat hij zo lief is: doe dan toch maar bloemetjesbehang!

Comments are closed.