Categoriën
De sociale ontdekking
Archief

Listo 3.0

Gisteren is Listo onder het mes geweest. Weer onder het mest geweest want dit is nu al de derde keer. Voor mij is het de eerste keer dat ik het mee maak want toen Listo zijn eerste operatie kreeg, was ik in Buenos Aires. Ten tijden van zijn tweede operatie waren Ellu & ik in Cambodje. Listo was toen bij zijn pleeggezin, de familie Tenback.

De update naar 1.0 was noodzakelijk omdat hij om mee te mogen met de uitlaatservice gecastreerd moest worden. Een operatie aan zijn piemeltje; dat gun je geen enkele man, ookal is het in dit geval een mannetjeshond. Maar ja, het moest want we gunden hem ook dat hij lekker veel en met vriendjes in het bos kon struinen.

De update van Listo 2.o was een spannende. Terwijl wij aan het fietsen waren in Cambodja hoorden we dat hij misschien een melanoom zou hebben. En ja, helaas betrof het weer zijn piemeltje. Van veraf volgden we het vol spanning maar gelukkig het allemaal goed af: operatie geslaagd en geen melanoom.

Een paar weken geleden echter zat er weer op dezelfde plek een zelfde soort pukkeltje. Een eerste bezoek aan de dierenarts had als uitslag dat we het even moesten aankijken. Pas als het na 2 weken niet weg zou zijn, moesten we weer terug komen. Jammer genoeg ging het niet weg en was het verstandig om het operatief te laten verwijderen.

Na gisteren hebben wij dus Listo 3.0 in huis rondlopen die ondanks zijn operatie in goede doen is en redelijk actief. Hij moet een paar dagen rustig aan doen, krijgt een antibioticumkuur en mag niet aan zijn gekke kaalgeschoren piemel likken. Op de momenten dat hij alleen is, komt de kap om zijn hoofd goed uit. Met die kap ziet hij er uit als een space dog. Het is heel aandoenlijk. We lachen ons suf om ‘m.

Ondertussen is de pukkel op weg voor pathologisch onderzoek. Voor de zekerheid. Om te kijken of de uitslag weer hetzelfde zal uitwijzen namelijk dat het niets meer dan een furunkel is, die steeds terugkomt. We hopen het. Dat het gaat om een piemel met persisterende pukkel in perpetuum.

Listo 3.0

Comments are closed.