Categoriën
De sociale ontdekking
Archief

Iets meer over alle voorbereidingen

Maakt het nou eigenlijk wat uit? Of we “maar” 8 weken weggaan of zoals voorheen, een jaar? Ja natuurlijk, dat lijkt me logisch toch?

Het klopt dat er minder te regelen valt. We verhuren het huis immers niet, we hebben geen zaakwaarnemer(s) nodig en abonnementen – om maar iets te noemen – kunnen gewoon doorlopen. Toch maakt het, als het gaat om de reis zelf, niet veel uit.Immers de fiets moet mee en dus ook alle spullen die er voor fietsen nodig zijn. En dat is nogal een lijst.

De materiaallijst

DE materiaallijst

Die lijst, DE materiaallijst, gaat inmiddels al een paar reizen mee. Heel handig dat we de lijst van de afgelopen reizen allemaal nog hebben want afhankelijk van waar we fietsen hebben we de ene keer een bepaald item wel of niet nodig. Zo hebben wij dus een lijst voor een reis in warme, goedkope landen met slaapmogelijkheden onderweg en een lijst voor landen waar de afstanden wat groter zijn en waar je dus altijd een tent (noodtent) mee moet hebben voor het geval dat. “Het geval dat” betekent dat we het niet in één dag halen en genoodzaakt zijn om ergens tussendoor in de tent te overnachten. Trouwens, deze lijst gebruiken we natuurlijk ook voor landen waar kamperen heel normaal is en waar we regelmatig kampeerterreinen tegen komen. Maar ja, dat klinkt minder avontuurlijk.

Hoe dan ook DE lijst is een belangrijk item om onze voorbereidingen goed te kunnen doen. En het geeft ook een aardig tijdsbeeld. Op de lijst van 5 jaar geleden staan bijvoorbeeld minder elektronische goederen dan nu. De Psion is ingeruild voor een minilaptop en de lading boeken nemen we nu in de digitale variant mee op een e-reader.

Een aantal items die altijd op de lijst staan en zullen blijven staan, zijn het luciferdrooghoud-doosje en de rescue-blanket. De laatste hebben we nog nooit gebruikt. Maar ja, je weet maar nooit en ik wil zeker het lot niet tarten.

Comments are closed.