Categoriën
De sociale ontdekking
Archief

Met sandalen op de fiets

Voor wie het nog niet weet: Ellu en ik gaan van 4 november 2008 t/m 4 maart 2009 weer op reis. Deze keer gaan we naar Azië. Het plan is om te fietsen in Thailand, Laos, Vietnam en Cambodja. Mensen die ons goed kennen, weten dat in ieder geval zeker is dat we zullen starten in Bangkok.


Plannen zijn alleen maar plannen. We hebben dus een globaal beeld van wat we ongeveer willen gaan doen. Dat Laos daar onderdeel van uit maakt, is nog enigszins zeker. Maar daarna? Alles is afhankelijk van hoe het gaat met fietsen, pech onderweg, mooie plekken om langer te blijven, zin, afstand en het weer, om maar iets te noemen.

Dat plannen alleen maar plannen zijn, blijkt uit de koerswijziging. Want eigenlijk hadden we in ons hoofd om naar Zuid-Amerika te gaan. Het wilde echter maar niet lukken met het ticket. Een fiets meenemen, zeker als het een tandem is, levert nog al wat gedoe op. Met veel maatschappijen kunnen we niet eens mee of als dat wel kan, kan het nog wel eens een flinke duit kosten. Lien Masjien zou ons bij United Airlines 1200 euro extra gaan kosten.

Dat gegeven maakte van alles los en ineens was de koerswijziging daar! 4 maanden naar Zuid-Amerika waren al teruggebracht naar 3 maanden Zuid- en 1 maand Noord-Amerika. In de VS zouden we dan gaan fietsen van Washington naar Miami om conditie op te doen. Conditie die we hard nodig zouden hebben, bij de fysiek uitdagende route van Lima, Peru via Bolivia naar Argentinië.

Niks mis met fysiek uitdagend maar wel jammer van die ene infietsmaand in de VS. Niet echt een route die we graag willen doen maar wel één die nodig is. In Peru zit je namelijk binnen een mum van tijd in de Andes: veel klimmen, veel op hoogte, lange afstanden met veel bagage om met alle weersoorten rekening te houden in het slechtste seizoen, namelijk het regenseizoen. Nou kan dat laatste enorm meevallen, maar je weet het nooit.

In Azië is de fysieke uitdaging er ook maar dan wel in het beste seizoen zonder dat we volledig bepakt er door heen hoeven te fietsen want tent, slaap- en kookspullen blijven lekker allemaal thuis.

Zuid-Amerika blijft op ons verlanglijstje staan maar nu richt alle aandacht zich op de Tropen. Heerlijk fietsen, elke dag; gewoon met onze fietssandalen aan.

Comments are closed.