Categoriën
De sociale ontdekking
Archief

Studieplattegrondjes & OSLORO

Sinds twee weken ben ik bezig met de volgende module van mijn studie “Inleiding in de psychologie”. De module is niet alleen gericht op de inhoud maar geeft ook tips & aanwijzingen over hoe je het beste kan studeren.

In eerste instantie vond ik dat maar overdreven maar nadat ik de informatie in de studeerwijzer had doorgenomen, ben ik gaan werken volgens de “voorschriften”. En ik moet zeggen met resultaat! Niet alleen ben ik nu aan het mindmappen maar werk ik elk hoofdstuk af volgens OSLORO (dat ligt niet in Zweden).

De eerste stap die ik doe wanneer ik een hoofdstuk begin, is het Overzien van de tekst. Dan Stel ik mezelf vragen en lees ik de tekst met aandacht en Overdenk ik goed wat ik lees. Dan begin ik met mindmappen. In plaats van een geschreven samenvatting is de tekst geen tekst meer maar een set beelden die ik middels symbolen, pijlen, plaatjes met elkaar in verband breng. De mindmaps helpen me om te Reciteren wat van elke paragraaf belangrijk is. En samen met de vragen Overhoor ik mezelf aan het einde om te checken of het hoofdstuk in mijn hoofd zit.

En de stof ZIT in mijn hoofd! Dat is belangrijk maar nog belangrijker is dat ik leren nu nog leuker vind. Zo kan ik er nog jaren mee doorgaan!

Mindmap Emoties

Comments are closed.