Categoriën
De sociale ontdekking
Archief

Democratisch recht benut

Om 10.00 uur deze ochtend heb ik weer gebruik mogen maken van mijn democratisch recht om te stemmen. Was het de oproep van Rutten vanochtend bij Goedemorgen Nederland die me over de streep haalde? Of was het al het debateergeweld op de diverse publieke en commerciële tv- en radiokanalen waardoor ik de gang naar het stemlokaal heb gemaakt?

Geen van beiden! Tot nu toe heb ik altijd nog gestemd, voor de landelijke verkiezingen. Dat laatste zet ik er expliciet bij omdat ik voor bijvoorbeeld gemeenteraadsverkiezingen de stembus wel eens links heb laten liggen. Reden: te weinig kennis van wat er speelt in de gemeentepolitiek en te weinig in beeld wie de politici in de gemeente zijn.

Dus vraag ik me af of alle aandacht die er voor deze verkiezingen de afgelopen weken is geweest meer mensen naar de stembus zal brengen? Of het alle, of althans een groot deel, niet-stemmers naar de stemlokalen doet gaan? Ik hoop het want een goeie opkomst geeft in mijn ogen aan dat de toekomst van ons land ons nog wat kan schelen.

Nu maar hopen dat het weer mee zit. Maar: na regen komt zonneschijn. Van links mag ik hopen.

Comments are closed.