Categoriën
De sociale ontdekking
Archief

Ikea

Na een jaar zonder Ikea werd het weer tijd om een bezoekje te brengen aan deze meubelgigant. Eigenlijk wilden we al eerder maar zonder auto is het toch lastig bij een industrieterrein komen. Dus, toen we op een dag een auto te leen hadden, was dat een mooi moment om richting Kanaleneiland te gaan.

De auto konden we dicht bij de ingang op het laaddek zetten. Het was namelijk etenstijd en niet druk. Ook niet voor de zweedse gehakballetjes in cranberrysaus! Terwijl we het looppad langs de verschillende afdelingen volgden, becommentarieerden we de (kleine) veranderingen die zijn doorgevoerd. Maar met name de nieuwe spullen trokken onze aandacht.

Toch, ookal hebben we uitgebreid bij de matrassen stilgestaan. En hebben we de bureaus volop bekeken. Aan het einde van de eerste verdieping was onze kar nog helemaal leeg. Nu gebeurt ons dat wel vaker en weten we dat onze aankopen zich vooral bevinden op de onderste verdieping. De verdieping met servies, glazen, lampen, fotolijstjes en nog meer van dat soort snuisterijen.

Maar ook na het doorlopen van deze afdeling was het stil in onze kar. Een rol kadopapier lag eenzaam mooi te liggen wezen maar dat was echt alles. Onze hoop was gevestigd op stelling 38, vak 4. Daar konden we enkele accessoires ophalen voor onze grote kledingkast. De spanning steeg want stelling 38 is helemaal achterin. Aangekomen bij stelling 38 draaiden we onze kar richting vak 4. Bij vak 4 zochten we artikelnaam en -nummer op om tot de vreselijke ontdekking te komen dat het artikel uitverkocht is.

Voor 2 euro 99 rekenden we bij de kassa af. Onze laagste bedrag ooit. Maar gelukkig wel in het bezit van kadopapier. Kunnen we in ieder geval wel voor anderen leuke dingetjes kopen!

Comments are closed.