Categoriën
De sociale ontdekking
Archief

Verbindingsproblemen

Wat er precies aan de hand is, weet ik niet. Maar opeens waren daar verbindingsproblemen. In eerste instantie geen verbinding tussen mijn gewone computer die met een kabel aan het modem vast zit; later ook Ellu d’r laptop die niet meer wilde.

Dus vervolgens de trukendoos er maar weer bijgehaald, maar wat eerder succesvol is gebleken, werkte nu in het geheel niet. En dat het geen modemprobleem was, was eigenlijk ook wel duidelijk: alle lampjes stonden te gloeien als nooit tevoren.

Uiteindelijk ben ik er achter dat het probleem in ieder geval met Vista te maken heeft want een computer met XP verbindt zonder problemen. Ook lijkt het te maken te hebben met een recente update van Vista want een nieuw geïnstalleerde versie van deze OS verbindt zich zonder enig voorbehoud.

Maar ondertussen heb ik toch met de modeminstellingen lopen klooien. Heb ik toch maar een modemreset gedaan waardoor ik alle instellingen handmatig het terug moeten zetten. Met als resultaat dat nu de telefoon niet werkt. Ik heb dus nog steeds verbindingsproblemen.

Comments are closed.