Categoriën
De sociale ontdekking
Archief

Voorbereidingen in volle gang

Met een 10-daagse Vipassana cursus vlak voor ons vertrek, rest ons niet heel veel tijd meer om de reis voor te bereiden. Natuurlijk scheelt het dat we ons niet hoeven bezig te houden met allerlei regeldingen zoals het verhuur van ons huis, het opzeggen van abonnementen, het sturen van tijdelijke adreswijzigingen naar instanties en ga zo maar door. Dat scheelt bergen met tijd. Waar we vooral bezig mee zijn, is onze uitrusting en onze fiets, Lien Masjien.

De materiaallijst is al weer een paar keer bijgewerkt en we zijn zo’n beetje toe aan de laatste versie. Nog maar enkele items zijn rood gemarkeerd. En dat betekent – je begrijpt het waarschijnlijk al – dat er nog actie ondernomen moet worden. Bijvoorbeeld dat we nog vuilniszakken nodig hebben voor in onze fietstassen. Die dus niet waterdicht zijn maar wel al jarenlang met ons meegaan omdat het zulke geweldige fietstassen zijn. Een andere actie is dat we nog even naar de Action toe moeten om kleine waxinelampjes te kopen die op een knoopbatterij werken. Veel handiger, maar vooral veiliger dan kaarsen.

Ook hebben we – op de valreep – de fiets nog getest. Om er achter te komen dat het bevestigingsysteem van de tassen nog wat aanpassingen nodig heeft. Beter dat we daar nu achter komen dan op het vliegveld in Melbourne op het moment dat we heel moe zijn en heel graag heel snel op onze matjes in onze tent willen liggen.

Het tassenissue is inmiddels opgelost, de fiets fietst, erg belangrijk. En wij hebben weer geproefd aan wat fietsen ons oplevert: de fysieke inspanning, het genieten van het samenzijn, het rozige gevoel er na maar vooral het gevoel van vrijheid! Australia, here we come……

Comments are closed.