Categoriën
De sociale ontdekking
Archief

Wakker worden!

Een paar dagen geleden was Ellu het ineens zat: de enorm irritant hoge, snelle, krijsende toon waarmee de wekker ons elke ochtend wakker maakt. Het is alsof je uit je slaap wordt gerukt. Alsof iemand in je oren schreeuwt dat het nu echt tijd is om op te staan. Dat het alláng tijd is om op te staan. Het was dus de wekker de deur uit of ….. Die “of” heb ik even niet. Het gaat er om dat duidelijk is dat de maat echt vol was.

In de makro vonden we onze oplossing: het Wake-up Light van Philips. We hadden er al een paar mensen over gehoord. Dus zonder na te denken, pakten we de duurste versie en gooide die in onze reeds rijk gevulde winkelwagen (omdat we ALTIJD denken dat ALLES bij de Makro VEEL goedkoper is).

Op de slaapkamer werd de oude – zeer goedkope – wekker onttroond, en nam het Wake-up Light zijn plaatsje over. De installatie was een makkie.

Vanochtend werden we wakker op het Yoga-geluid. Heel zacht en heel vriendelijk. Heel lieflijk. We hadden beiden de neiging om ons nog even te willen wentelen in deze warme, welkome sfeer. De ogen vielen bijna weer dicht maar ook deze wekker hield zijn taak vol. We stonden op, ook gedwongen, maar het is nu gelukkig zachte dwang.

Comments are closed.