Categoriën
De sociale ontdekking
Archief

Weer een tandem rijker

Sinds een week hebben we een derde tandem in ons bezit. Ellu heeft via Marktplaats – jawel – een Vittoriotandem gevonden. Eentje met maten die vergelijkbaar zijn met onze ouwe trouwe Mien Masjien. Wat een geluk voor ons. Het verhaal achter de verkoop is jammergenoeg van een verdrietige aard: de vrouw verkoopt haar fiets omdat haar man een paar jaar terug is overleden. Haar man was blind en zat daarom achterop. Dit is ook de reden waarom de maten vergelijkbaar zijn: meestal zit de man voorop waardoor de instap aan de voorkant hoger is.Helaas is het geen oranje tandem maar mooi rood is niet lelijk! En trouwens het had ook geen oranje Vittoriotandem kúnnen zijn. Volgens Frank Groot, de vorige eigenaar van Vittorio was Mien Masjien namelijk de eerste. En zou ze de eerste en enige blijven, aldus Frank, omdat het oranje van Mien Masjien echt niet trendy zou worden. We zien tegenwoordig inmiddels wel vaker een oranje fiets, en zelfs Vittorio heeft de kleur in het assortiment opgenomen. Maar ja, dat terzijde. Deze rode tandem stamt nog uit de tijd dat Frank’s vader de zaak runde en oranje geen standaardkleur was.

Op ons plaatsje staan nu twee tandems. Onze nieuwe tandem schittert in afwezigheid: ze krijgt een nieuw frame en de Rohloff-naaf wordt (eindelijk) goed gecontroleerd op fouten. Dat duurt een paar maanden. Helaas in de periode dat het heerlijk is om fietstochtjes te maken. En laten we nu net ook een fantastische lente hebben. Ook Mien Masjien is niet helemaal meer in orde maar ja, na zoveel jaar en zoveel kilometers kan je van haar ook niet meer zoveel verwachten.  Ze zal nu gebruikt gaan worden voor onderdelen voor onze nieuwe tweedehands tandem en voor Double Trouble. Waardig!

Oja, hoe noemen we onze nieuwe tandem dan? In de lijn van Mien Masjien/Mean Machine, Lien Masjien/Lean Machine dacht ik aan Sien Masjien/Seen Machine. Beetje vergezocht dus wellicht wordt het, op aangeven van een goede vriendin, gewoon maar Rooie Sien.

Sien Masjien of Rooie Sien

Sien Masjien of Rooie Sien

Comments are closed.