Categoriën
De sociale ontdekking
Archief

De tijd vliegt voorbij

Het is zondag 17 september 2006 en de tijd vliegt voorbij. We zijn al weer een dikke week in Buenos Aires. Volgende week zaterdag stappen we weer op de fiets. Het is goed dat we voor onszelf een datum hebben gesteld om te starten met fietsen want Buenos Aires is een stad waar we voor altijd zouden kunnen blijven. De stad heeft ons beider harten gestolen.

Elke dag weer genieten we van onze lessen Spaans met José. Elke dag weer drinken we met plezier onze koffies in café Spigo, het café bij José om de hoek of smullen we van ons eten in én van de vele sfeervolle restaurants. Restaurants die je mee terug nemen in de tijd. Door de rokerige kroegjes, de kiosken met boeken van grote filosofen en de regelmatige protesten die er op Plaza de Mayo zijn, waan ik me in Parijs in de jaren van Sartre en van de Beauvoir zoals ik dat ken van oude franse films.

We voelen ons boheems (bohemian) en zetten dat kracht bij met de vele wijntjes die we consumeren. Het ontbreekt ons alleen nog aan de intellectuele gesprekken over de zin van het leven. Soms kunnen we het niet geloven dat we alleen maar genieten. Van alles! En Buenos Aires schijnt niet eens de leukste stad van Argentinië te zijn…….

Comments are closed.