Categoriën
De sociale ontdekking
Archief

Route voor de eerste maanden

Zaterdag beginnen we met onze fietsreis. Eerst gaan we met de boot naar Colonia in Uruguay. Vandaar uit fietsen we een paar dagen langs de grens met Argentinië om bij Fray Bentos de grens weer over te gaan. Na een paar dagen aan de Argentijnse kant van de Rio Uruguay poppen we Uruguay voor twee dagen weer in (thermale baden lonken daar namelijk). Dan fietsen we richting Uruguaina in Brazilië om daar weer naar Argentinië over te steken bij Paso de los Libros.

Op ons verlanglijstje staat Foz de Iguazú, dat we bereiken via onder andere de provincie Misiones. Omdat we niet houden van dezelfde weg te fietsen, steken we na Foz de Iguazú over naar Paraguay. Daar fietsen we dan langs de Rio Paraná terug naar Posadas in Argentinië.

Vanaf Posadas begint de grote niet rechtstreeks oversteek naar de Provincie Jujuy. In Tucumán pakken we de bus naar Jujuy en daar beginnen we met fietsen in de Andes, namelijk op weg naar Humahuaca (niet op de kaart). Terug stappen we op de bus naar Salta om van daaruit grotendeels via Ruta 40 langzaam onze weg naar Mendoza te vinden.

Wanneer alles meezit (de grote vraag is of het lukt om Mien mee te krijgen op de bus. We hebben namelijk van andere fietsers begrepen dat een tandem meenemen een behoorlijke uitdaging is. In de meeste bussen is er gewoon geen ruimte voor) dan zijn we rond Sinterklaas in Mendoza.

Comments are closed.