Categoriën
De sociale ontdekking
Archief

Eerste werkdag

Helemaal opgetut, volgens mij normen, ging ik al vroeg op pad. Eerst om een welverdiende kop koffie te drinken op mijn terras, om nog wat fotokopietjes te maken en om dan op tijd naar Citi bank te gaan. Lekker downtown dus goed lopend doen vanaf hier.

De koffie smaakte me heerlijk maar ik heb ‘m toch wel snel naar binnen gewerkt omdat ik niet te laat wilde komen (12 uur les; het was pas 11 uur, maar toch!). De kopietjes had ik al gemaakt en omdat ik een eerste goede indruk wilde maken, heb ik maar de bus genomen. Anders zou ik zo zwetend aan komen (het is heet vandaag, 25 – 28 graden) en dat wilde ik voorkomen.

Om half 12 was ik in de straat van Citi bank en dus ruim op tijd. Dus heb ik eerst een reconnaissance gedaan: waar is de ingang, hoe druk is het daar binnen en hoe lang is het lopen naar de dichtsbijzijnde koffietent.

De dichtsbijzijnde koffietent was om de hoek dus ook daar kon ik nog een café con leche naar binnen werken. Om kwart voor 12 toog ik naar Citi bank en om 10 voor 12 stond ik te wachten op mijn eerste studente terwijl de receptionist haar informeerde over mijn aanwezigheid.

De receptionist kwam terug met het nieuws dat ze een vergadering heeft en niet kan. Of ik morgen dan maar kan. Nou wil ik niet inflexibel zijn maar ik weet ook dat ik niet met me moet laten sollen, dus heb ik de receptionist te verstaan gegeven dat ik haar zie op vrijdag op de reeds geplande volgende afspraak!

Daar stond ik dan met mijn goede gedrag. Mijn eerste les werd ter plekke afgezegd en mijn tweede les ging ook al niet door (maar dat wist ik al): studente 2 is op vakantie. De goede kanten hieraan: ik heb eindelijk weer eens wat meer Spaans moeten spreken en ik krijg gewoon wel doorbetaald. Had ze maar 24 uur vantevoren af moeten zeggen, aldus company policy.

‘t Is wat leven in een andere cultuur 🙂

p.s. Positief is dat ik gisteren op mijn eigen initiatief een gezellige afspraak heb gehad met een Nederlandse collega. Ik zei toch al dat ik er wel kom!

Comments are closed.