Categoriën
De sociale ontdekking
Archief

Geduld wordt op de proef gesteld

Eén van de redenen dat ik er voor heb gekozen om bij ETS te werken, is omdat ze professioneel en georganiseerd overkwamen. Dat ze professioneel zijn, dat zie ik nog steeds. Maar om ze nou georganiseerd te noemen………… Nou wil ik niet meteen zeggen dat ze ongeorganiseerd zijn: ik bekijk het immers met Hollandse ogen en niet met die van een Argentijnse. Dus in mijn ogen lopen dingen niet zo soepel als ik verwacht had. Ze stellen mijn geduld behoorlijk op de proef.

Zoals een welgeaarde Nederlandse, die ook nog eens met een perfectionistische persoonlijkheidstrek worstelt (vind je het gek dat mijn geduld op de proef wordt gesteld?!), wil ik goed voorbereid te werk gaan, de informatie over mijn lessen en mijn studenten op tijd weten en verwacht ik dat wat beloofd is, ook gebeurt.

Helaas heb ik met betrekking tot alle bovengenoemde punten geen succes gehad. Ik kan me nog niet goed voorbereiden omdat ik nog steeds niet weet wat de behoeftes van de studenten zijn, ik weet dat ik volgende week 4 uur les moet geven maar waar dat is nog de grote vraag en in plaats van 18 uur werd het 12 uur en is het nu dus nog maar 4 uur lesgeven geworden.

Tot vandaag lukte het me aardig om alles in cultureel perspectief te zien en de boel te relativeren. Maar toen ik, zoals beloofd was de informatie over mijn lessen wilde ophalen, wist de secretaresse van niets. Het is nog steeds geen ramp hoor (zo ver ben ik al) maar ik heb vandaag wel al een paar keer onderstaand gezicht getrokken:

Comments are closed.