Categoriën
De sociale ontdekking
Archief

Maar niet geschoten is altijd mis!

Sinds onze thuiskomst, de komst van Listo én van een studie verloopt mijn leven volgens een vaste routine. Een routine die bestaat uit opstaan, studeren, sporten, Listo uitlaten, studeren, Listo uitlaten en dan ontspannen. Hoewel met deze routine niets mis is, miste ik toch heel erg de levendigheid en de uitdaging van een baan. Helaas liepen mijn sollicitaties steeds op niets uit. En hoorde ik steeds dat ik of teveel ervaring heb of dat er andere mensen waren die meer aan het profiel voldeden.

Het was niet leuk om afgewezen te worden maar het had ook een positief aspect: ik ging nadenken over andere mogelijkheden. De afgelopen maanden had ik al regelmatig websites bezocht voor vrijwilligerswerk in het buitenland. Ik lonkte er naar maar daar bleef het ook bij.

Totdat ik op de site van Joho (www.joho.nl) de tekst “Hot Jobs”, “Buenos Aires”, “call center” en “Nederlands sprekend” tegenkwam. Ik merkte dat het me aantrok. Ik merkte ook dat ik het niet los kon laten. Dus nam ik de stap, schreef ik me in bij Joho working abroad services en had ik na een week een pakket met informatie over werken in het buitenland in bezit.

Het call center is het niet geworden maar wel een andere betaalde baan in Buenos Aires. Door de informatie van Joho kwam ik op de site van een organisatie die TEFL (Teaching English as a Foreign Language) cursussen & werkgarantie biedt. Dus stap ik begin maart op het vliegtuig naar Buenos Aires om daar voor 7 maanden als juf Engels te gaan werken!

Zonder Ellu & zonder hondje. Hélemaal alleen! Spannend dus blijf me volgen……..

Comments are closed.