Categoriën
De sociale ontdekking
Archief

Ook 2e tentamen gehaald!

Het waren me de weken wel!

Al maanden studeer ik gemiddeld 15 uur per week voor mijn studie Psychologie. Deze hele maand heb ik echter 7 à 8 uur per dag gestudeerd. Alles heeft moeten wijken om het TEFL certificaat (ter voorbereiding op mijn verblijf in Buenos Aires) én mijn tentamen te behalen. Soms was het om gek van te worden. Toen ik dan ook mijn TEFL had afgerond, werd ik prompt ziek: griep! Niet zo heel vreemd gezien de geestelijke beulpartij die ik over mezelf had afgeroepen. Wel vervelend want het psychologietentamen moest toen nog komen.

De griep was echter een geluk bij een ongeluk. Het dwong me om rustig aan te doen. De laatste dagen heb ik mijn boeken nog nauwelijks ingekeken. En de oefententamens gingen me goed af. Lichamelijk voelde ik me lamlendig maar geestelijk voelde ik me steeds sterker worden.

Met gemak volbracht ik het tentamen. Ik plukte de vruchten van het studeren met behulp van mindmappen en de OSLORO-techniek: een 9! Een mooi resultaat. Maar het meest tevreden ben ik met de manier waarop ik heb gestudeerd. Ook vroeger haalde ik negens maar dan door 2 weken van te voren hard te gaan stampen. Deze 9, daar heb ik voor gewerkt en ik heb er daadwerkelijk van geleerd!

Comments are closed.