Categoriën
De sociale ontdekking
Archief

Via de rail trail naar Bright

In Maldon hadden we er al iets over gehoord van 2 Aussies die veel fietsen maar omdat het nog zo weinig zei, registreerde het niet echt. Maar nu we hier zijn kunnen én willen we er niet om heen. Van Beechworth tot Bright kunnen we fietsen over de zogenaamde rail trail, een GEASFALTEERD fietspad dat over het oude spoor is gelegd.

Soms loopt het fietspad parallel aan de weg (met de fantastische naam “The Great Alpine Road) die we normaal gefietst zouden hebben maar meestal zien we de weg niet. Dan fietsen we in alle vrijheid. Van Beechworth naar Everton is het alleen maar afdalen. Het is een smal pad dus heel hard kunnen we niet maar dat vinden we helemaal niet erg want we willen ook nog wel wat van de omgeving zien.

Van Everton naar Bright gaat het nauwelijks omhoog. We kunnen lekker door peddelen en stoppen zonder auto’s om ons heen in alle rust. Zo af en toe komen we wat fietsers tegen maar de meeste tijd hebben we het fietspad helemaal voor ons zelf. De 78 kilometer naar Bright zijn een eitje. En voor elke fietser meer dan de moeite waard!

One Response to “Via de rail trail naar Bright”