Categoriën
De sociale ontdekking
Archief

Wat loopt daar nou?

Ellu en ik zijn weer terug in het binnenland, op weg naar Melbourne via een grote omweg. Het is een heel goed besluit omdat we weer in een mooie omgeving fietsen met weinig verkeer. Een paar dagen geleden hebben we de mooiste route tot nu toe gereden. Van Sandy Hollow over de Bylong Valley Way naar Rylstone.

De route volgde vallei na vallei over hoge en minder hoge heuvels met een prachtig weids uitzicht over een met name boerenlandschap van goudgele graanvelden en groene weides met paarden er in. En de route raakt twee nationaal parken namelijk Goulburn River National Park en Wollemi National Park.

Door deze laatste klommen we eerst steil omhoog om daarna door het bosrijke park een aantal kilometer af te dalen. Heel gemoedelijk en overzichtelijk allemaal zodat we op afstand een zwart bolletje over de weg zien bewegen.  We remmen af en fietsen rustig verder. Alsof hij alle tijd van de wereld heeft, kuiert een dikke ronde wombat met zijn korte pootjes de weg over, loopt ons een stukje tegemoet en verdwijnt vervolgens het bos weer in. We hadden al een goeie dag maar deze wombat deed ons stralen. Een werelddag dus!

Wombat steekt over

Wombat steekt over

One Response to “Wat loopt daar nou?”