Categoriën
De sociale ontdekking
Archief

Stuk

Nee, WIJ zitten niet stuk. Integendeel, vandaag was één van de makkelijkste fietsdagen tot nu toe. Gisteren zijn we nog tot bijna 1000 meter gestegen, was er ook nog best een pittige klim maar daarna werden de heuvels minder en minder en minder. Voor vandaag zagen we in het profiel nog twee piekjes staan maar die bleken in de praktijk helemaal niets voor te stellen. Dus waren we snel in Forbes.

Stuk is wel onze fiets. Ja, je weet wel, die dure fiets van Santos die ons vanaf dag één problemen heeft opgeleverd, direct of indirect. Wat is er nu weer aan de hand? Wel, geloof het of niet maar er is een stuk van het frame afgebroken. Op de plek, halverwege het oog waar de bout door zit, die dient als steun voor de beugel die de clickbox in bedwang houdt. Volg je me nog?

De clickbox (en de beugel) zijn nu ongeveer een halve slag gedraaid. En een ander stuk frame die dat niet behoort te doen, houdt nu de clickbox in bedwang. Niet de bedoeling dus maar we fietsen nog wel. Het interne mechanisme van de clickbox communiceert nog steeds met de naaf dus we kunnen nog schakelen.

Maar lekker voelt het niet. Letterlijk omdat het lijkt alsof we in de laagste stand een beetje doortrappen. Daarom zijn we ook zo blij dat we de bergen/heuvels uit zijn want standje 1 hebben we dan vaak nodig in combinatie met enorme krachtsinspanningen om die wielen maar rond te laten gaan. Nu vermijden we stand 1 zoveel mogelijk (en dat kan gelukkig ook). Figuurlijk voelt het niet lekker omdat we niet weten hoe lang we door kunnen fietsen. Halen we Melbourne op de fiets of moeten we onze fietsreis (weer) vroeger beëindigen? Ja ja, een beetje melodramatisch want we kunnen altijd nog verder reizen in Oz met de auto. Vorig jaar hadden we geen andere keuze dan naar huis te gaan. Maar goed, een beetje drama mag wel.

Ondertussen wachten we op antwoord van Santos. Maar we beseffen natuurlijk dat zij ook alleen maar noodoplossingen kunnen aandragen want ja, een stukje aan een frame plakken. We zien het wel weer en ook hoever we gaan komen.

Een stukje van het frame is afgebroken

Een stukje van het frame is afgebroken

One Response to “Stuk”

  • karin says:

    Wat een pech…gelukkig kunnen jullie verder!!
    Wordt Lien staks ingeruild voor een Pien of Stien of krijgt ze plastische chirurgie?….;)