Categoriën
De sociale ontdekking
Archief

Where the hell is Hay?

aldus de tekst op een sticker gekocht bij het informatiecentrum in ……… Hay.

Hay ligt in New South Wales net zoals Sydney maar het contrast tussen de twee kan niet groter zijn. Grootstedelijk is Hay zeker niet; de outback is het wel.

Hoewel we niet diep in de outback zijn – daarvoor zouden we nog meer naar het binnenland moeten gaan – zijn we de afgelopen dagen steeds meer en meer in een gebied gekomen waar het verkeer steeds minder werd, de aarde steeds roder, en de dorpen steeds kleiner.

Om wat van de sfeer van de outback te proeven, zijn we vandaag naar DE attractie van Hay geweest: Shear Outback. Een museum gewijd aan de schapenscheerderij. Precies op tijd voor de schapenscheerdemonstratie hoorden we dat er vandaag eigenlijk geen demonstratie is (de schapenscheerder heeft een hernia) maar dat ze wel even iemand zouden bellen zodat de demonstratie wel door zou kunnen gaan.

Was er geen demonstratie geweest dan hadden we dat ook niet erg gevonden maar achteraf gezien moet (en durf) ik toe (te) geven dat het een leuk uitje is geweest. Dat we het zelfs naar onze zin hebben gehad. Met Ian, de plaatsvervangend schapenscheerder die – zo zagen we later – uit zijn winkel in het dorp is opgetrommeld, mochten we mee om wat schapen te halen en daarna kon de scheershow van start.

Daar zaten we dan als twee stadse meisjes tussen een paar andere Australische gasten (2 waren ex-schapenscheerders op vakantie) en het enige waar wij aan konden denken, is of het schaap niet bang was en of het geen pijn had van de hele behandeling. Dus toen Ellu naar voren kwam voor de verplichte foto “Ellu met scheermes en schaap” heeft ze het schaap even bemoedigend toegesproken en achter ‘t oortje gekriebeld. Zo hadden niet alleen wij maar ook het schaap een goede dag.

Ellu met scheermes en schaap

Ellu met scheermes en schaap

Comments are closed.