Categoriën
De sociale ontdekking
Archief

Wild leven

Onze autotrip naar de Canadese Rockie Mountains is alweer voorbij. Het is me het weekje wel geweest. Zeer trots ben ik op mezelf dat ik ondanks mijn berenangst toch twee keer gekampeerd heb. De kans dat er op deze campings beren zouden zijn, was weliswaar heel klein maar dat maakte van te voren de angst er niet minder om. Ook hebben we gewapend met berenbel, gezang en geklap een aantal wandelingen gedaan. Gedurende de week werden ze steeds ietsjes minder kort. Was ik een jaar daar gebleven dan had ik zeker een hike van een vette kilometer durven maken 😉

We hebben minder genoten van de enorme prijzen die gevraagd (kunnen) worden voor motelletjes van niks. Ook vonden we het lastig om accomodatie te vinden. In het hoogseizoen is vooral in de Rockies bijna alles van te voren volgeboekt. Ons dilemma was met name of we alles zouden vastleggen of dat we het risico zouden nemen op ‘No Vacancy’. Zo zouden we ruimte houden om te doen wat we op dat moment zouden willen doen. We hebben voor een mix gekozen en dat is gelukkig naar tevredenheid uitgewerkt.

Onze favorieten plaatsen op de route waren Hope en Jasper. Hope omdat het een heel klein en rustig dorp is dat prachtig tussen de bergen ligt. Ook was het onze eerste kennismaking met al de natuurpracht die nog komen ging. Jasper is favoriet omdat het gelijk staat aan onze topdag van deze week. Alles, werkelijk alles, zat ons mee op weg naar en tijdens ons verblijf in Jasper. En Jasper ligt prachtig omgeven door Rocky Mountains. In Jasper zelf hebben we met mazzel een betaalbare B&B; gevonden die rustig was en knus. Onze geplande vrije dag aldaar was het regenachtig en bewolkt. Ons maakte het niet uit, want de koffie smaakte net zo lekker, ons middagdutje kwam er niet mee door de war en bij fitnessen werden we alleen maar nat door het zweten.

Wat grote indruk heeft gemaakt op weg naar Jasper is de route over de Icefields Parkway, de snelweg die van Lake Louisa naar Jasper loopt. De ganse route (zegge 230 kilometer) reden we langs ontelbare gletsjers en meren. Bij één kon je zelfs naar de voet van de gletsjer lopen. We hadden die dag ook prachtig weer! Immers: één dag later op deze weg en ………..

Maar het aller-, allermooiste waren de wilde dieren. Op onze safari’s (met de eigen auto in een slakkengang bij zonsopgang en zonsondergang over rustige weggetjes rijden, gewapend met verrekijker en fototoestel) hebben we elanden, rendieren, een wolf én een heel schattig lief berenjong gezien. Om op te vreten!

Comments are closed.