Categoriën
De sociale ontdekking
Archief

Eén van de Angkor tempels

Gisteren waren Ellu & ik voor de tweede keer op het tempelcomplex van Angkor. Het is een enorm complex dus in één dag alle tempels bekijken (en niet volledig afgebrand thuis komen) is bijna niet te doen. Dus doen we het in partjes waardoor we zoveel tijd als we willen, kunnen doorbrengen in de tempels die we bezoeken.

Op de planning stond nu een bezoek aan Ta Phrom, de tempel die model heeft gestaan voor Tomb Raider. Een tempel waarbij de natuur een deel van de tempel heeft geclaimd. Zo staan er torenhoge bomen met de wortels verankerd op muren. Dat het blijft staan is een groot wonder. Het is ook een tempel waarbij schaduw en licht mooie contrasten geven op de mooie met groen mos bedekte beeltenissen gehouwd uit het steen.

Het is de tempel die Ellu & ik tot nu toe het allermooiste vonden en waar we het enorm naar ons zin hadden. Een buddhabeeld met wierookstokjes konden we dan ook niet voorbij gaan. Dit moest gedeeld worden en het met wie konden we dat het beste doen: inderdaad, met Jits.

We hebben elk een wierookstokje voor haar gebrand en er bij stilgestaan dat ook dit weer een moment is dat het zo duidelijk is dat ze er niet is: geen Jits aan wie ik snel zou schrijven hoe mooi ik het hier vind. Misschien dat andere middelen zoals de rooksignalen van de wierookstokjes voor het kleine Buddhabeeld haar alsnog bereikt hebben.? Je weet immers maar nooit: volgens het Buddhisme zou ze maar goed nu een nieuw leven als mooie vlinder kunnen hebben.

 

Wierookje voor Jits

Wierookje voor Jits

One Response to “Eén van de Angkor tempels”

  • leny says:

    Fijn dat jullie dat goede gevoel in de tempel met Jits hebben kunnen delen.
    Hoop voor jullie dat er nog veel van zulke momenten zullen komen.

    Leny