Categoriën
De sociale ontdekking
Archief

Er leiden vele wegen naar …..

Siem Reap in dit geval.  Eentje rechtstreeks vanuit Sisophon en eentje middels een noordelijke loopje. Het loopje gaat over onverharde wegen en neemt 3 fietsdagen in beslag; de rechtstreekse route brengt je in één dag in Siem Reap.

Hartger & Irene namen de noordelijke loop. Zij zitten nu in het plaatsje Samrong en waren net voor donker binnen; Ellu & ik namen de rechtstreekse route en waren er om 1 uur. De wegen hebben zich even gescheiden omdat de wensen over de route verschillend waren.  Over 2 dagen zien we ze weer in Siem Reap en dan fietsen we weer gezellig samen verder.

Ondertussen was ook onze dag een dag van over de 100 kilometer. Maar we konden ons geluk niet op toen bleek dat de weg volledig nieuw was. Helemaal glad dus en met een vluchtstrook. Niet dat het dan meteen als een gewone snelweg is want de mensen lopen met hun koeien langs de weg, de eendenhoeder steekt met zijn leger eenden op zijn dooie gemak de weg over en ossenkarren houden zo nu en dan het verkeer op. Het is bijna bizar om te zien hoe deze mooie weg in het Cambodjaanse landschap ligt. Niets is anders dan anders behalve de zwarte streep teer met strepen in het midden mét reflector erop. Ellu & ik waren er blij mee want ook al leiden er meerdere wegen naar …….. deze weg is tot nu toe de mooiste, gladste en meest fietsvriendelijke weg in het hele land. We hebben er een glaasje op gedronken. Proost!

Comments are closed.