Categoriën
De sociale ontdekking
Archief

Another day in paradise

Vandaag zouden we eigenlijk op de fiets zitten richting het noorden van Laos, maar dat hebben we toch maar even niet gedaan. Ellu heeft gisteren een behoorlijk heftige dag achter de rug, waarbij de heftigheid ‘m vooral zat in de drie kotsaanvallen (‘s morgens, ‘s middags en ‘s avonds). Voor het kotsen had ze het gevoel dat haar hele lijf uit elkaar werd gescheurd om vervolgens snel daarna boven de pot te hangen. Vooral die in de avond was een heftige. Ze had het gevoel alsof ze onderuit zou gaan.

Al met al was het een behoorlijke aanslag op haar lijf en kostte het een hele hoop energie zonder dat er energie in de vorm van eten in haar lijf kwam. Toen we vanochtend opstonden en Ellu zich op zich goed voelde, besloten om het zekere voor het onzekere te nemen en nog een dag in Vientiane te blijven. Liever hier in ons heerlijke hotelletje mét schone wc eventueel nog een keer over haar nek gaan dan in een middelmatig guesthouse boven een voetjeswc moeten hangen.

Gelukkig – het is nu half 2 geweest – zit haar ontbijt er nog in, heeft ze het bezoeken van de grootste tempel van Laos overleefd en lijkt de lunch ook te blijven zitten en zijn normale natuurlijke weg uit haar lijf te zullen vinden. Morgen dus weer op pad en ondertussen nog even genieten van de grote stad.

Comments are closed.