Categoriën
De sociale ontdekking
Archief

Broek in Waterland

Wel vaker fietsen we met Hartger & Irene een tochtje ergens in Nederland. Ook met z’n tweeën hebben we dat al zeer regelmatig gedaan. Je zou dus denken dat we alles al wel eens gefietst/gezien hebben. Niets is echter minder waar!

Door simpelweg gebruik te maken van een andere kaart dan die we gewend zijn, kwamen we op weg van Haarlem naar Durgerdam op de meest bijzondere plekken. Zo zigzagden we, knooppuntroute nummer 11 volgend, eerst door Spaarnwoude en kwamen we in allerlei kleine Noord-Hollandse dorpjes.

Eén daarvan maakte bijzonder veel indruk namelijk Broek in Waterland. Wat een mooi en sfeervol dorp is dat. De knusheid straalt er van af door de vele prachtige oude houten huizen met bijzondere gevels. Ellen en ik zouden er zo willen wonen.

Na vandaag even op Funda gekeken te hebben, zetten we die gedachte meteen maar aan de kant want wonen in het pittoreske Broek in Waterland komt tegen een prijs. Zo’n leuk “huisje” gaat al snel voor meer dan een miljoen. Wij houden het nog even bij fietsen door Broek in Waterland.

Comments are closed.