Categoriën
De sociale ontdekking
Archief

Warm bad? Nee, warme douche

Ergens deze week ontvingen we een email van 2 Spaanse dames, Anna & Mireia. Tijdens hun fietstrip door Nederland zouden zij ook Utrecht aan doen. Of ze bij ons een nacht zouden kunnen blijven slapen.

Deze e-mail bereikte ons niet zo maar. Het bericht kwam namelijk via de weborganisatie Warm showers for cyclist. Het is een organisatie die adressen verzamelt van fietsers over de hele wereld die hun huis open willen stellen voor andere fietsers.

Vlak voor onze reis naar de Amerika’s hebben we ons er aan gemeld, en we hebben er zelf één keer gebruik van gemaakt in de Verenigde Staten. Dat was een hele leuke ervaring omdat we met open armen en met lekker eten (pasta, en ook wijn trouwens) werden ontvangen bij Charly en Kamala in de buurt van El Paso, USA.

Nu werd ons dus gevraagd om gastvrouw te zijn. Hoewel het wel een beetje gek was om vreemde vrouwen in ons huis te ontvangen, was het ook enorm leuk. Hun Engels was goed (waardoor we helaas nauwelijks Spaans hebben gesproken) dus de basis was er om leuke gesprekken te hebben. En die waren er ook. Met wijn (natuurlijk!) en pasta (ook natuurlijk!) hebben we een hele gezellige avond gehad.

De volgende ochtend stapten zij op de fiets en riep Mireia me toe dat ze hoopt ons te zien in Barcelona. Dat zal zeker wel eens gaan gebeuren. Dus Mireia en Anna: nos vemos!

Comments are closed.