Categoriën
De sociale ontdekking
Archief

De Tour de Friends is begonnen

Eigenlijk begon de Tour de Friends al voordat het idee van de Tour de Friends geboren was, namelijk op de dag van terugkomst in Nederland. Toen we na het bezoek aan mijn moeder met de trein naar Haarlem gingen, van het station naar Hartger & Irene toeliepen en met open armen in hun huis werden verwelkomd. 

Bij Hartger & Irene in Haarlem

Bij Hartger & Irene in Haarlem

 

Een week later zijn we begonnen met de fietsende variant van de Tour de Friends. Die eigenlijk ook een Tour de Family is want afgelopen vrijdag zijn we van Haarlem naar Leiden/Leiderdorp gefietst. Om een vakantiegevoel te houden, hebben we geslapen in de Tulip Inn in Leiden. Van daaruit zijn we eerst naar mijn moeder geweest in Groenhoven en daarna naar mijn broer in Leiderdorp. Op zaterdagochtend zaten we om half 9 op de fiets, bij het eerste ochtendlicht, en zijn we richting Tilburg gegaan. Daar woont Ellu d’r zusje, Barbara. 

De officiële start van de Tour was een heerlijke start. We zaten in een aardige dip, veroorzaakt door het enorme gedoe rondom onze nieuwe tandem. De kosten voor het terughalen, kunnen maximaal rond de 3000 euro komen te liggen (in ieder geval niet hoger). Een exacte prijsopgave konden ze niet aan de alarmcentrale opgeven. Waarschijnlijk loopt de prijs per dag op in verband met stallingskosten op het vliegveld in Bangkok. 

Helaas wordt het vervoer van de tandem niet gedekt door de reisverzekering maar ondanks dat dragen ze wel 350 euro bij in de kosten op grond van een bepaalde coulance-regeling. Daar zijn we vanzelfsprekend blij mee. Ook de mensen bij de alarmcentrale van Delta Lloyd doen enorm hun best. Helaas kunnen zij niets doen als het gaat om de kosten die verbonden zijn aan het feit dat Lien Masjien in Bangkok staat en naar Nederland toe moet. 

Vele ongure woorden en verwensingen slingerde ik de kamer in. Allen nutteloos en uit onmacht geboren. Pas op de fiets kwam er weer een goed gevoel terug. Met het zonnetje erbij fietsten we op onze trouwe Mien Masjien door het Hollandse landschap. Helemaal ingepakt met muts op, sjaal om en handschoenen aan genoten we de rust om ons heen en onze cadans. De kou en de regen van gisteren deert ons (nog) niet. We willen fietsen. De enige manier om van deze situatie nog iets positiefs en leuks te maken. Toerist in eigen land. Erg leuk! Voorlopig fietsen we, met bezoekjes aan mijn moeder tussendoor, lekker verder. Met ons mee dragen we – virtueel – alle emails met lieve wensen en potentiële logeerplekken. Als we in de buurt zijn…..

Comments are closed.