Categoriën
De sociale ontdekking
Archief

Geld, geld en nog eens geld

Gatsie! Een hele ochtend bezig geweest met bank, hypotheek en verzekeringen. Niet één van mijn favoriete bezigheden omdat 1. ik er totaal geen interesse in heb 2. er een hoop niet van snap en 3. ik me vreselijk  irriteer aan het feit dat alle  instellingen die betrokken zijn bij dit soort onderwerpen alleen maar uit lijken te zijn op mijn geld.

Zo blijkt dat we maar liefst 3 woekerpolissen hebben. Heel naïef dachten Ellu & ik toen de eerste berichten over dit soort polissen in het nieuws kwam, dat wij ECHT geen woekerpolissen zouden hebben. Omdat we ons zorgvuldig hebben laten voorlichten door een assurantietussenpersoon die we volledig vertrouwden. Ja, ik weet het en ik heb het zelf ook al gezegd: “naïef”! Het zal me niets verbazen als we ook nog een woekerpensioen ergens bij zo’n instelling hebben lopen.

Nu weet ik dat we niet de enigen zijn met woekerpolissen. Het lijkt wel of heel Nederland er is ingeluisd. Zelfs mensen die wij scharen onder financiële experts, zijn de dupe geworden van de ondoorzichtigheid en geldbelustheid van de financiële branche. Dat doet ons dan toch wel een beetje goed. Zijn we in ieder geval niet oliedom.

Omdat het vertrouwen kwijt was, dachten we dat het in ieder geval handig zou zijn om ons door iemand die we kennen te laten informeren over ons gehele financiële pakket. Dat gesprek was heel nuttig, bracht rust en leverde een aantal actiepunten op. Actiepunten om bepaalde zaken aan te passen die onnodig zijn. Zoals een pandrecht op een overlijdensrisicoverzekering die nooit nodig is geweest (behalve waarschijnlijk voor het vullen van de zak van de assurantietussenpersoon). Maar wat blijkt na het verzoek aan de hypotheekverstrekker om dit pandrecht op te heffen; dat kan niet.  De rest van het antwoord geeft uitleg maar helaas, nitwit die ik ben, begrijp ik er weer eens geen hol van. Tja, het wordt tijd om maar eens op de site te gaan kijken van financiële analfabeten.

…. en die kan ik niet vinden 🙁

One Response to “Geld, geld en nog eens geld”

 • Arlette says:

  Wat een gedoe!

  Er zou een site zijn met dé financiële oplossing http://www.woekerpoliswatnu.nl aaha … zou je denken, maar niets is minder waar! Ook op deze site kom je niet verder dan : onzekere opbrengst met aanzienlijk hoge verborgen kosten. Over geldbelustheid van de financiële branche gesproken! En dan de banken nog maar te vergeten, want die slaan er echt helemaal in door!

  Zit er ook middenin – in hypotheek, verzekeringen, banken – weliswaar nóg niet vast aan iets definitiefs of een woekerpolis, pfjoe..! Een nee, snap ik er ook geen hol van ! Zo schijn ik wel vast te zitten aan de beste adviseurs – finance4life – die dénken het te weten?! Jeeh right! en leuk gevonden.

  Met dank voor jullie bericht.. ik kijk nog even verder hi.
  En mocht de onvindbare site voor financiële analfabeten er komen, meld ik me graaaag als eerste lid :-).

  Succes meiden!!