Categoriën
De sociale ontdekking
Archief

Huis te koop

Bij ons in de buurt staat een huis te koop. Dat is op zich niet zo bijzonder. Ook niet dat het al een tijd te koop staat. Wat wel bijzonder is, is dat er geen mens in dat huis te bekennen is terwijl het volledig gemeubileerd is. Nu zou dat nog de reden kunnen hebben dat het wellicht beter verkoopt wanneer het aangekleed is, maar om nou zelfs wijnflessen te laten staan (zonde). Eerst dacht ik nog dat ik de bewoners niet zag omdat ik op bepaalde tijdstippen langs ga. Maar dat maakt niet uit: op welke momenten ik ook langs dat huis kom, er is geen speur van de inwoners te bekennen.

Dus vraag ik me af, steeds wanneer ik er langs loop, wat het verhaal is. Gaat het hier om een huis van een gescheiden stel, die allebei niet meer in het huis konden wonen vanwege de herinneringen? Of is het een nog triester verhaal van een leeg huis van mensen die er de ene dag nog wel waren en de andere dag niet meer? Van mensen die zijn omgekomen. Gezien de aankleding: van jonge mensen die zijn omgekomen?

Waarom het me zo bezig houdt, weet ik niet. En het zal ook wel weer overgaan (als het huis verkocht is). En ik hoop dat wanneer ik te weten kom wat het verhaal achter het huis is dat het een hele simpele zal zijn. Dat ze de staatsloterij hebben gewonnen ofzo. En dat ze het zich daardoor kunnen veroorloven om het huis aan te houden met volledige inboedel erin.

Comments are closed.