Categoriën
De sociale ontdekking
Archief

Odomos, mijn reddende engel

De muggen hebben me deze keer in India echt te pakken. De bulten op mijn lijf zijn rijkelijk. De jeuk is soms ondraaglijk maar het allervervelendste is dat ik er slecht door slaap.

De buggers houden me behoorlijk bezig. Ik probeer verschillende tactieken uit: dan weer lig ik onder het muggennet om om het uur wakker gestoken te worden door een mug die toch zijn weg naar binnen heeft gevonden. Dan weer lig ik zonder muggennet te zweten onder het dekentje. Alleen mijn hoofd is vrij en die wordt dan ook door de muggen aangevallen (aanvallûh). Wanneer ik het licht aan doe, zit er één triomfantelijk op 10 cm afstand van mijn gezicht op mijn kussen zonder zich van iets aan te trekken.

Gek word ik er van. Want ook het dure muggenspul uit Australië lijkt de Indiase muggen niet tegen te kunnen houden. Na weer een vermoeiende nacht van waken & slapen, besluit ik om Odomos te kopen. Odomos gebruiken we eigenlijk altijd maar omdat we thuis nog dat Australische spul hadden…… Nu koop ik het niet zozeer om de werking maar meer om het gemak: het is namelijk een crème en daardoor makkelijk en overal goed aan te brengen. Rond 5 uur breng ik de eerste laag aan en zowaar maak ik een avond door zonder dat ik door een mug word gestoken. Hoopvol ga ik naar bed. Daar breng ik laag 2 op.

Om 7 voor 8 word ik wakker. Ik heb de hele nacht doorgeslapen. Odomos is mijn reddende engel. En zoals mijn zwager Hiten zei: indian mosquitoes need indian medicine. Zo waar, zo waar!

I love odomos

I love odomos

Comments are closed.