Categoriën
De sociale ontdekking
Archief

Zelfstandig

Twee weken geleden was het zover: ik heb me ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Dat betekent dat ik nu officieel, ook voor de Belastingdienst, een ZZP-er (Zelfstandige zonder personeel) ben. Via mijn eigen bedrijf IT’s Personal Coaching biedt ik mezelf aan als coach én als persoonlijk begeleider voor mensen die (nog beter) willen leren werken met Office-programma’s.

Op het oog twee verschillende diensten maar in de kern zijn ze dat voor mij niet. De overeenkomst zit ‘m er in dat ik mensen ondersteun en begeleid in hun ontwikkeling. Bij de één ligt die ontwikkeling op het persoonlijke vlak, al dan niet binnen de context van werken binnen een organisatie. Bij de andere dienst is de ontwikkeling gericht op (meer) kennis vergaren over een specifiek computerprogramma. Beide diensten zijn op maat want de vraag van de klant staat centraal. Beiden zijn ze resultaatgericht omdat de klant toewerkt naar een bepaald doel.

De combinatie van deze twee diensten verenigt voor mij twee zaken die ik graag doe. Het fijne ervan is dat ik ze vanaf nu helemaal zelfstandig kan invullen. Vrijheid leeft voor mij in elk geval door!

Comments are closed.